Den dagliga volymen för Bitcoin-terminer minskar ständigt.

En orsak till nedgången kan vara sommarsäsongen på norra halvklotet som ger handlare aktiviteter för att göra annat än handel.

Bitcoin kämpar återigen för att hålla nivåer över $ 9 100

Den dagliga handelsvolymen för Bitcoin Profit terminer över alla derivatplattformar har minskat under de senaste månaderna. Detta faktum framhölls av teamet vid Unfolded via följande tweet.

Sommarsäsongen har traditionellt låg Bitcoin-volym

Det sjunkande tillståndet för den dagliga volymen för Bitcoin-futures kan kopplas till aktiviteterna kring sommarlovet på norra halvklotet. I denna region i världen upplevs sommarsäsongen mellan mars och slutet av oktober eller början av november och är full av utomhusaktiviteter trots spridningen av COVID19.

Detta mönster framhölls i en rapport tidigare denna månad av teamet på Crypterium Analytics som förklarade att detsamma gäller på de traditionella aktiemarknaderna.

Sommarsäsongen har alltid varit en dålig tid för handeln. Och detta gäller både cryptocurrency och traditionella finansmarknader.

Och även om media säger att intresset för BTC ökar, är det delvis fiktion. Allt på grund av att marknaden har mycket låg likviditet och antal spelare.

Bitcoin kämpar för att upprätthålla 9 100 $

Den låga handelsvolymen är också anledningen till att Bitcoin saknar volatilitet. I en tidigare analys hade det upptäckts att $ 8 900 var Bitcoin prisnivån att titta på i helgen. Detta baserades på det faktum att priset på Bitcoin låg under 50-dagars glidande medelvärde och såg inställt på att se över stödzonerna på $ 8 900 respektive $ 8 600.

Men när man tittar på det 6-timmars Bitcoin-diagrammet verkar en fallande kil bildas med sitt lägre mål de ovannämnda 8 900 $.

Bitcoin (BTC) Futures Trade Volym i en stat med konstant nedgång 13

Om den fallande kilen spelar ut, kan Bitcoin uppleva ett studs på den angivna $ 8 900 nivån eller till och med tidigare. Det är emellertid mycket osannolikt att ett Bitcoin-studsar runt denna nivå skulle innebära ett tryck mot 10 000 dollar . Därför kan Bitcoin bara fortsätta att svänga mellan $ 9 300 till $ 8 800 prisnivåer i några veckor till.